Wie kan zich inschrijven?

Een wijkgezondheidscentrum werkt, zoals de naam het zegt, wijkgericht. Voor WGC De Hoek zijn de wijken Westerkwartier, Sint Jan en Stene.

Om u te kunnen inschrijven moet u dus wonen in dit gebied.

 

Inschrijven is gratis maar noodzakelijk. Het is een wijkgezondheidscentrum immers niet toegestaan om zorg te verlenen aan patiënten die niet zijn ingeschreven met uitzondering van toeristen en patiënten in het kader van de wachtdienst.

 

Om geldig te kunnen inschrijven moet u in regel zijn met uw mutualiteit. Zorg ook dat uw bijdragen aan de mutualiteit tijdig betaald zijn. Correcte inschrijving bij een mutualiteit blijft ook noodzakelijk om terugbetaling te kunnen verkrijgen voor bezoeken aan specialist, tandarts en kinesist alsook voor terugbetaling van medicatie, beeldvorming en labo-onderzoeken.

 

In bepaalde specifieke gevallen kan u, voor een consultatie buiten het centrum, terugbetaling verkrijgen op voorlegging van de bewijsstukken in het centrum (niet de mutualiteit!):

  • na overleg met en goedkeuring door één van de artsen.
  • als u beroep heeft moeten doen op de huisartsenwachtdienst.
  • als u tijdens uw vakantie in België een beroep heeft moeten doen op een huisarts

Als u vragen heeft in verband met inschrijvingen, contacteer gerust het secretariaat. Onze onthaalmedewerkers zullen u verder helpen (059 70 37 00).

 

 

gallery/78f3753862aca51a41ca93be1f14e493_470.7x277.53012048193

Uw inschrijving is een engagement! Na inschrijving hoeft u niet meer te betalen voor een raadpleging of huisbezoek door één van de artsen of verpleegkundigen van het centrum. Maar u engageert zich wel om, als u een huisarts of verpleegkundige nodig heeft, steeds beroep te doen op WGC De Hoek. Als u zonder overleg een huisarts of verpleegkundige raadpleegt buiten het centrum, dan moet u de kostprijs daarvan zelf betalen, zonder tussenkomst van de mutualiteit.