Sinds kort hebben wij een parkeerplaats voorzien voor mensen met een beperking. Die bevindt zich recht voor de deur van het WGC.

 

Met dank aan Stad Oostende:-)

gallery/img_5318

Dr. Galina Volodchenko

 

Na de succesvolle afronding van haar studies is dokter Volodchenko een vaste huisarts geworden in ons centrum. 

gallery/img_5277

Goed nieuws! Parkeerplaats voor personen met een handicap

Tweede wijkgezondheidscentrum in Oostende opent zijn deuren vanaf 20 september

gallery/img_5624

Dr. Madieke Maseman, Dr. Els Van der Looven, verpleegkundige Friedel Despodt, onthaalmedewerker Carolien Devisch en coördinator Jolien Vuerstaek (foto Davy Coghe)

Wijkgezondheidscentrum Het Voorland vzw open zijn deuren in het hartje van Oostende waar mensen uit het werkingsgebied terecht kunnen voor eerstelijnszorg.

Met de strategische ligging ontfermt Het Voorland zich voortaan over de patiënten in het centrum van Oostende.

Wij zijn zeer content dat onze werking  Dr. Van der Looven en haar team heeft warm gemaakt om over te stappen naar het forfaitair systeem. Met veel plezier hebben wij dan ook Het Voorland team ondersteund tijdens de ontwikkelingsfase.

 

Voor meer informatie over het centrum klik hier

 

gallery/naamloos

Gezonde voeding, gezonde geest!

 

 

"Gezonde voeding en een gezonde levensstijl hebben een enorm impact op de mentale gezondheid van de mens. Dat is wetenschappelijk bewezen! Iemand die gezond eet, voedt zijn lichaam met de nodige vitaminen en voedingsstoffen die essentieel zijn om een sterk immuunsysteem op te bouwen. Daarnaast geeft een gezonde levensstijl een boost aan het zelfvertrouwen waardoor men zich beter voelt in zijn vel, meer energie heeft om dingen te doen, om uit de eigen comfort zone te stappen en om nieuwe uitdagingen aan te gaan. 

Maar soms is het moeilijk om te bepalen wat gezonde voeding precies is? Hoe pak je zoiets aan? Welke stappen moet je ondernemen? Tegenwoordig zijn er ook zoveel trends die de mensen kunnen misleiden. 

Wij zijn ervan overtuigd dat gezond eten en leven ervoor zorgt dat men minder ziek is en automatisch minder vaak naar de huisarts moet, wat natuurlijk de bedoeling is.

Daarom hebben wij sinds midden november een diëtist in huis!

De diëtist kan patiënten van het centrum bijstaan, op weg naar een gezondere levensstijl met een gezond voedingspatroon.   

De afspraken bij de diëtist worden uitsluitend op doorverwijzing van de huisartsen van het centrum gemaakt."

 

 

gallery/diëtist